In concluzie, adaugarea unui covor in jurul patului este o modalitate excelenta de a amplifica senzatia de liniste si relaxare in dormitor. Covoarele nu numai ca adauga confort si caldura, dar pot fi folosite si pentru a ne exprima personalitatea prin alegerea culorilor, texturilor si modelelor potrivite. Exista mai multe modalitati de a amplasa un covor in jurul patului, fiecare avand propriile avantaje estetice si functionale. Este important sa alegem dimensiunea potrivita pentru covor, luand in considerare dimensiunile camerei si amplasarea mobilierului pentru a obtine un aspect armonios al dormitorului.

Patul tau, sanctuarul tau personal, refugiul tau de odihna, liniste si pasiune. Este locul unde te relaxezi dupa o zi lunga si obositoare.
Si ce modalitate mai buna de a-ti amplifica senzatia de liniste decat sa adaugi un covor in jurul patului, completandu-ti sanctuarul.

Covoarele reprezinta o modalitate excelenta de a-ti exprima personalitatea prin culoare, textura si modele, adaugand un strop suplimentar de stil in dormitorul tau

Posibilitatile pe care le ofera adaugarea unui covor sunt infinite, dar gasirea celei mai potrivite solutii poate fi un proces putin complicat.

COVOR SUB PAT

Cea mai comuna si preferata amplasare a covorului este sub pat. Poti aseza covorul perpendicular pe directia patului, lasandu-l sa se extinda in incapere dincolo de piciorul patului.

In functie de dimensiunea covorului, poti sa-l treci complet sub pat sau sa incepi cu un centimetru inaintea noptierelor. Verifica daca este suficient de lung pentru a se extinde cu 18-24 de inci pe fiecare parte, pentru a crea un echilibru perfect.

Aceasta pozitie functioneaza deosebit de bine pentru covoarele kilim cu tesatura plata in dormitoare spatioase, creand un spatiu calduros si confortabil pentru picioarele tale atunci cand ating podeaua dimineata.

PE AMBELE PARTI ALE PATULUI

Amplasarea unor covoare inguste si lungi langa pat este o idee geniala pentru podeaua dormitorului, aducand o senzatie de caldura sub picioare.

Pentru camerele mai mari, poti plasa covoare duble din blana naturala de oaie pe ambele parti ale patului, pentru a te bucura de moaletea lor in fiecare dimineata cand te trezesti.

Alternativ, daca patul tau este lipit de perete, poti aseza un covor de dimensiuni mici sau medii langa el.

LA CAPATUL PATULUI

Un covor plasat in mod corespunzator poate aduce impreuna intregul dormitor, creand un mediu calduros, confortabil si odihnitor.

Asaza covorul la capatul patului, ascunzandu-l usor sub acesta. Aceasta orientare functioneaza bine in cazul in care ai spatiu limitat pe fiecare parte a patului, dar ai suficient spatiu in capatul acestuia.

Amplasarea unui covor la picioarele patului poate deveni un punct central tematic in designul camerei tale. Recomandam sa asociezi un covor in aceasta zona cu o banca; are nevoie de un element suplimentar pentru a crea coeziune – altfel, ar putea parea neconectat si ciudat in sine.

NOTA FINALA

Cand vine vorba de dormitor, forma si dimensiunea covorului ar trebui sa completeze aspectul camerei si mobilierul tau. In functie de dimensiunile si amplasarea lor, covoarele pot fi utilizate pentru a uni sau delimita spatiul, fiind un punct de plecare excelent pentru designul dormitorului tau.

De exemplu, utilizarea unui covor prea mic poate face ca camera sa para dezorganizata si nesincronizata, de aceea, atunci cand esti in dubii, iti sugeram intotdeauna sa optezi pentru un covor mai mare: acesta va aduce coeziune mobilierului, facand camera sa para si sa se simta mai spatioasa decat este in realitate.

In plus, alegerea unui covor potrivit pentru dormitorul tau poate imbunatati confortul si atmosfera generala, creand un spatiu in care te simti cu adevarat acasa.

Poti sa-ti exprimi stilul personal prin alegerea culorilor si modelelor potrivite, adaugand un element de eleganta si rafinament in decor.

De asemenea, covoarele pot fi folosite pentru a delimita diferite zone in camera, precum zona de dormit sau zona de lectura, oferind un aspect ordonat si bine organizat. In plus, ele pot atenua zgomotul si pot crea o senzatie placuta de confort si intimitate.

Astfel, adaugarea unui covor in dormitor poate fi o alegere excelenta pentru a completa designul si a aduce un plus de caldura si personalitate in spatiul tau personal de odihna.

In concluzie, covoarele reprezinta o modalitate versatila si practica de a adauga un element de design in dormitorul tau. Indiferent de amplasare, dimensiune sau stilul preferat, un covor potrivit poate transforma complet aspectul si atmosfera camerei tale, creand un spatiu placut si confortabil in care sa te simti cu adevarat acasa.

Beneficiile adaugarii unui covor in jurul patului

Adaugarea unui covor in jurul patului poate amplifica senzatia de liniste si relaxare pe care o cautam intr-un dormitor. Acesta adauga un element de confort si caldura, facandu-ne sa ne simtim cu adevarat acasa. De asemenea, covoarele pot fi folosite pentru a exprima personalitatea noastra prin alegerea culorilor, texturilor si modelelor potrivite.

Modalitati de amplasare a covorului in dormitor

Exista mai multe modalitati de a amplasa un covor in jurul patului, fiecare avand propriile avantaje si stiluri. Una dintre cele mai comune metode este plasarea covorului sub pat, fie complet sub acesta sau lasandu-l sa se extinda putin dincolo de piciorul patului. De asemenea, putem opta pentru plasarea unor covoare inguste si lungi pe ambele parti ale patului sau la capatul acestuia. Fiecare varianta are propriile sale beneficii estetice si functionale.

Cum sa alegi dimensiunea potrivita pentru covor

Alegerea dimensiunii potrivite pentru covor este esentiala pentru obtinerea unui aspect armonios al dormitorului. Un covor prea mic poate crea o impresie dezorganizata si nesincronizata, in timp ce un covor mai mare poate aduce coeziune mobilierului si va face camera sa para mai spatioasa. Este important sa luam in considerare dimensiunile camerei si amplasarea mobilierului atunci cand alegem un covor potrivit.